Παλαιότερες Εκθέσεις: REM-Brand NameREM-Brand Name |Η Γνησιότητα του Καλλιτέχνη
….όταν η ποιότητα δεν κοστίζει….
05.07 – 03.08.2018
Εγκαίνια Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018, 19.00 – 22.00
Το  Rem-Brand Name Project είναι ένα ανεξάντλητο παιχνίδι ανάμεσα στην υποκειμενικότητα και αυθεντικότητα της φήμης ενός καλλιτέχνη, ανάμεσα στην ανωνυμία και την προσδοκούσα φημολογία ! Με αφορμή το αυτό-πορτρέτο του Rembrandt με τραγιάσκα θα διερευνηθούν στιγμές υποκειμενικότητας και αυθεντικότητας στην εικαστική καθημερινή ζωή. Τι εκκλήσεις εκπέμπει μέσα στην κοινωνία ο καλλιτέχνης; Η Αγορά της τέχνης τι συνδιαμορφώνει, το έργο ή τον καλλιτέχνη; Αντισταθμίζει την  παράδοση και υποστηρίζει την υπεραξία, ή υποτροπιάζει τον καταναλωτικό κόσμο; Πώς ένας καλλιτέχνης βλέπει τον καλλιτέχνη-εαυτό; Η έκθεση προτείνεται προσδοκώντας σε μια βιωματική σχέση με την ακαταλληλότητα της ανταλλακτικής αξίας του έργου τέχνης.
Πώς παίζεται το παιχνίδι;
Ο καθένας μπορεί να «παίξει» δοκιμάζοντας την τύχη του, κερδίζοντας ένα έργο με ελάχιστα χρήματα. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ποντάρει για κάθε έργο που τον ενδιαφέρει αγοράζοντας “Φήμες” κόστους 10€ η μία. Όσες περισσότερες “Φήμες” δώσει κάποιος για ένα έργο τόσες περισσότερες πιθανότητες έχει να το αποκτήσει. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα να αγοράσει κάποιος ένα έργο στην προκαθορισμένη τιμή του, αποκλείοντάς το από την κλήρωση. Όλα τα έργα θα πωλούνται στα 150 ευρώ, και θα έχουν διάσταση από 40x50 εκ. μέχρι 45x55 εκ.
Προκειμένου ένα έργο να συμμετέχει στη τελική κλήρωση, θα πρέπει να έχει συγκεντρώσει τουλάχιστον 10 "Φήμες". Σε περίπτωση που ένα έργο δεν συγκεντρώσει τον προαπαιτούμενο αριθμό από "Φήμες", ή πωληθεί στην αρχική του τιμή, ενώ έχει ήδη πλειοδοτηθεί με “Φήμες” από άλλους ενδιαφερόμενους, τότε αυτές μεταφέρονται σε εναλλακτικά επιλεγμένο έργο. Η κλήρωση θα γίνει σε καθορισμένη μέρα μετά το πέρας της έκθεσης. Σκοπός του παιχνιδιού είναι ο επισκέπτης να δοκιμάσει να αποκτήσει ένα έργο με ελάχιστα χρήματα που θα κριθεί από την κλήρωση, ενώ το έργο του καλλιτέχνη και κατά συνέπεια ο καλλιτέχνης μαζεύουν “Φήμη”.Συμμετέχουν: Αλεξάνδρου Βασίλης_Αμελαδιώτης Δημήτρης_Αρβανιτίδου Εύα_Αριανίτ Σπάχο_Γαΐτη Πηνελόπη_Γεωργιάδης Αρτέμιος_Γεωργιτσέλη Μπόρις_Γρηγοριάδης Χριστόδουλος_Δαμιανού Γεωργία_Δαμουλάκης Κωστής_Δάπης Θανάσης_Ζηκίδου Ιωάννα_Θεοδώρογλου Άννα-Μαρία_Θεοφίλου Μαρί_Κάλφας Χρήστος_Κατσάρα Έλλη_Κοντοσφύρης Χάρης_Κουκουγιάννης  Χρήστος_Κουνάλης Κωνσταντίνος_Κουτσοσπύρου Μαρίνα_Μανέττα Ευαγγελία_Μονάχου Όλγα_Μπάλας Φώτιος_Μπογδάνου Όλγα_Νάκου Αλεξάνδρα_Ξαφοπούλου Αλεξία_Παλάντζας Δημήτρης_Πανταζής Γιώργος_Παπαντωνίου Μαρία_Πλαρινός Σταύρος_Ράπτη Ειρήνη_Ρούμπου Εγκράτεια_Σκαντζέλη Ιωάννα_Σπίνουλα Ίριδα_Τελιγιοργίδου Ισμήνη_Τομπά Χρύσα_Τσιρίκα Αθηνά_Τσιάλιου Μάνθα_Φτελκόπουλος Γαβριήλ_Φωτόπουλος Νικόλας_Χατζηαθανασίου Έλενα

No comments:

Post a Comment