Παλαιότερες Εκθέσεις: Α Π Τ Ε Σ Ο Π Ε Σ | Βιργινία Μαστρογιαννάκη_Στρατής Ταυλαρίδης

Βιργινία Μαστρογιαννάκη_Στρατής Ταυλαρίδης
12.12.2017 – 05.01.2018
Εγκαίνια Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017, 19.00 – 22.00
Δύο εικαστικοί, η Βιργινία Μαστρογιαννάκη και ο Στρατής Ταυλαρίδης συνεκθέτουν, παρουσιάζοντας την τελευταία τους παραγωγή.
Η ιστορικός τέχνης Θάλεια Στεφανίδου, στο κείμενό της που συνοδεύει αυτή την έκθεση, σημειώνει:  "κάτω από τον κοινό τίτλο Α Π Τ Ε Σ  Ο Π Ε Σ, ο οποίος περιγράφει σχεδόν κυριολεκτικά το αποτέλεσμα της δράσης τόσο της Βιργινίας Μαστρογιαννάκη, όσο και του Στρατή Ταυλαρίδη, σηματοδοτείται ο κοινός τόπος που ενώνει την εικαστική διαδικασία και πράξη αυτών των δύο δημιουργών.
Πρόκειται αναμφίβολα για έργα που υπαγορεύουν  αυτόματα τη μεταφορά από την οπτική στην απτική αίσθηση. Και οι δύο καλλιτέχνες προκαλούν ιδιόρρυθμες  "διαρρήξεις", κάτι σαν "διακόρευση" του υλικού που ο καθένας τους έχει αποφασίσει. Η Βιργινία το μάρμαρο, ένα σκληρό και ανθεκτικό υλικό που το ζωγραφίζει αποφασιστικά με έντονο φωσφορίζον κίτρινο του κρόκου, αλλά και με σφήνα και πέλεκυ, δημιουργώντας έτσι από-σπάσματα από παρτιτούρες θορύβων. Ο Στρατής επιλέγει το χαρτί, ένα ευαίσθητο υλικό  στο οποίο επεμβαίνει με χειρουργικό νυστέρι,  υπομονετικά, ψύχραιμα και με  λεπτότητα για να δημιουργήσει τα δαντελωτά, μουσικά του fractals.
Δύο πλαστικά ιδιώματα, διαφορετικής Σχολής, αλλά, επί της ουσίας, πολύ κοντινής αισθητικής πρόκλησης. Κι ακόμη δύο εμπειρικές διαδρομές χειραγώγησης του ΕΓΩ, όπως επίσης και μεταμορφωτικές πράξεις/σκηνές απώλειας".   


Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πε., Πα.: 12.00 – 20.00 / Τε., Σα.: 12.00 -15.00

No comments:

Post a Comment