Παλαιότερες Εκθάσεις | Τρεις Χώροι, Τρεις Προσωπικές Διαδρομές, Τρεις Ζωγραφικοί Λόγοι


Τρεις Χώροι, Τρεις Προσωπικές Διαδρομές, Τρεις Ζωγραφικοί Λόγοι

31.03 – 30.04.2016

Εγκαίνια Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016, 19.00 – 22.00



Στην γκαλερί Λόλα Νικολάου, η Έλλη Χρυσίδου, η Ljiljana Jaric, και η Έμμυ Χατζηφωτιάδου, με διαφορετικές αφετηρίες η κάθε μία και πορείες, συναντώνται και συνδιαμορφώνουν μία κοινή εικαστική πράξη.


Χώρος Ι- Δημιουργία μίας άλλης παγίδας του “χώρου-τόπου” και του χρόνου. Το έργο της Έλλης Χρυσίδου εξελίσσεται στο χώρο, πραγματικό, φανταστικό. Ο χώρος παραμένει πάντα ίδιος χωρίς ιδιαίτερα χαρακτηριστικά πέραν της έντασής του, τα σχέδια, σύμβολα δανεικά άλλων χρόνων και πράξεων, ξένα με τον χώρο, συνυπάρχουν και ενσαρκώνουν ένα νέο διάλογο μνήμης του πριν και του τώρα.


Χώρος ΙΙ – Μία σειρά “εύθραυστων” σχεδίων, συνθέσεων ευαίσθητων, ίχνη χρωμάτων σε διαφορετικά υλικά και σε πολλαπλά επίπεδα, διαμορφώνουν μία διαδρομή, φορτισμένη από τον χρόνο, προσωπικών, καθημερινής καταγραφής, αφηγήσεων.

Η Ljiljana Jaric ξεδιπλώνει το προσωπικό ημερολόγιό της εικαστικής της αγωνίας.


Χώρος ΙΙΙ- Η καλλιτεχνική διαδικασία για την Έμμυ Χατζηφωτιάδου παραμένει όσο πιο ανοιχτή γίνεται χωρίς περιορισμούς, με εμμονική διάθεση ,αντίθετων πράξεων, ή γραμμής απέναντι στο πεδίο, ο όγκος με το χρώμα, το φως και τα κενά, ασύνδετα τμήματα, μεγέθη και σχήματα, παράτερα έντονες χειρονομίες φαινομενικά ασύνδετες, χωρίς αφήγηση αλλά με ένα αυστηρό σύστημα καταγραφής της προσωπικής της ανάγκης.

 


Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πε., Πα.: 12.00 – 20.00 / Τε., Σα.: 12.00 -15.00


No comments:

Post a Comment